Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، اکبر نصراللهی در نشست تخصصی با موضوع جنگ شناختی در آرایش جدید رسانه ای در دهه پنجم انقلاب اسلامی که در جمع روحانیون حوزه علمیه خراسان در مشهد برگزار شد، با تاکید بر اینکه حوزه‌های علمیه و مراکز دانشگاهی  باید جلوتر  و بیشتر از کُنش‌گران دیگر جنگ شناختی را مورد توجه قرار دهند، افزود: جنگ شناختی چند لایه، هیبریدی، میان رشته‌ای و شکل تکامل یافته، پیشرفته‌تر، جامع‌تر و سنجیده‌تر از جنگ‌های قبلی و البته طبیعی است آنچه غیرطبیعی است توجه ناکافی حوزه های علمیه و دانشگاه ها به این موضوع مهم با وجود هشدارهای مکرر مقام معظم رهبری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسنده کتاب مدیریت بحران در رسانه های حرفه ای با اشاره به سابقه جنگ های مختلف در طول تاریخ افزود: با توجه به گسترش و پیشرفت تکنولوژی‌های ارتباطی، تغییر در آرایش رسانه‌ای، تجربه دشمنان و تغییر رفتار کُنش‌گران سیاسی و رسانه‌ای و حاکمیتی، و همچنین سواد رسانه ای مخاطبان و میزان دسترسی‌ آنان به رسانه‌های مختلف ، جنگ‌ها در حال حاضر  به سمت جنگ‌های شناختی تغییر پیدا کرده است و در همه‌ مناطق و از سوی همه‌کُنش‌گران با استقبال  روبرو شده است .

 رییس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و مطالعات رسانه با اشاره به  اثر پذیری جنگ شناختی از تحولات تکنولوژی های ارتباطی تصریح کرد: با توسعه و پیشرفت تکنولوژی‌های ارتباطی، کنشگری از انحصار حاکمیت و نهادهای سنتی و قدیمی بیرون آمده و همه افراد می‌توانند در این حوزه فعال و اثرگذار باشند.

نویسنده کتاب مدیریت بحران در رسانه های حرفه ای با اشاره به فریضه دانستن جهاد تبیین  و تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری در این مورد  گفت: جهاد تبیین، داشتن روایت اول و پیوست رسانه ای، راهبردهای بیان حقایق، پیروزی در جنگ شناختی، خروج از محاصره تبلیغاتی و مقابله با جریان تحریف است و نباید در حرف و شعار و ابراز آمادگی مسئولان و رسانه‌ها  محدود شود.

نصراللهی افزود: ابزار جنگ شناختی تکنولوژی ها ارتباطی بویژه  اپلیکیشن های تلفن همراه رسانه، بازیگران آن  کنشگران رسمی و غیر رسمی ، نوع جنگ نامرئی ، ماهیت آن مستمر  و میدان این جنگ اذهان مردم است و موفقیت در این جنگ به شناخت آرایش جدید رسانه‌ای و تغییرات و تحولات آن است.

رییس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و مطالعات رسانه  تاکیدکرد:  تحقق راهبرد جهاد جز با درک آرایش جدید رسانه ای، استفاده حداکثری  از تکنولوژی‌های جدید ارتباطی بویژه شبکه های اجتماعی، روایت اول، درست و  مسئولانه از وضع گذشته و حال کشور  امکان پذیر نیست.

رییس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و مطالعات رسانه با مرور تغییر و تحولات مهم در آرایش جدید رسانه‌ای گفت پیشرفت تکنولوژی های ارتباطی از سال 1960به بعد، پدیده‌ای «ارتباط‌ جمعی شخصی»، را موجب شده است و این پدیده باعث شده است برخلاف گذشته کنشگری، تولید و توزیع پیام از انحصار بخش های رسمی و سنتی خارج و نقش آنها  کم رنگ شود.

 وی با بیان اینکه پدیده‌ی ارتباط جمعی شخصی باعث این شد مصرف رسانه‌ای، منابع خبری و الگوی تعامل مردم و چگونگی کنشگری تغییر کند، گفت: یک موقعی، مثلاً کُنش‌گران مذهبی فقط علما و روحانیون بودند و هیچ‌کسی جرأت نمی‌کرد همانند موضوعات امنیتی وارد موضوعات مباحث مذهبی شود؛ ولی الان هر فردی از هر جای دنیا از جمله سلبریتی ها با سواد مختصر دینی و سیاسی، در مورد حساس‌ترین موضوعات سیاسی و مذهبی و راهبردی ملی و بین‌المللی مداخله و نسخه تجویز کنند.

باید بپذیریم که پدیده ارتباط جمعی شخصی،  کُنش‌گری به‌ویژه کُنش‌گری مذهبی را ، از حوزه تخصصی علما  و روحانیون خارج کرده است  و هر کسی هم به خود اجازه می دهد و هم این امکان را دارد هر پیامی را ، در هر زمانی ، در هر مکانی و با هر ابزاری تولید ومنتشر کند و این می تواند در کنار فرصت هایی که ایجاد کرده است ، در صورت غفلت یا توجه ناکافی حوزه ها و دانشگاه ها، برای مردم بویژه جوانان تهدید جدی باشد.  

رییس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و مطالعات رسانه با اشاره به ظرفیت کم نظیر منبر و مسجد  گفت: در کنار استفاد ظرفیت این رسانه های بومی و سنتی به اندازه وزنی که دارند، باید با توجه به تحولات جدید تکنولوژی های ارتباطی و بروز پدیده ارتباط جمعی شخصی و تغییر در ذائقه و نوع و میزان مصرف رسانه ای مردم، از شبکه های اجتماعی برای ارائه تصویر واقعی از دین و ایران اسلامی و جلوگیری از اسلام هراسی استفاده حداکثری کرد؛ هرگونه تعلل و تردید در استفاده از این امکانات بدون فراهم کردن بسترهای بومی رسانه ای  کمک به دشمن است.

نصراللهی افزود: هیچ چیزی نمی تواند جایگزین منبر و مسجد و حسینیه، اما نباید از ظرفیت‌های و امکانات جدید برای جهاد تبیین و روایت اول غافل شد.

رییس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و مطالعات رسانه گفت: تعامل پررنگ مخاطبان در تولید و توزیع کاهش وفاداری، فراهم بودن امکان مقایسه بین پیام های مختلف، مرگ مخاطبان یک طرفه و کاهش فاصله بین درخواست و اجابت، بالارفتن سواد رسانه‌ای‌، تغییر در نوع رویکرد و راهبرد کنشگران بویژه کنشگران مذهبی و روحانیان را گریز ناپذیر کرده است.

وی همچنین افزود: توجه به عامل زمان در اتخاذ رویکرد و راهبرد مناسب بسیار مهم است. هرگونه کُندی و تأخیر، هم در شناخت و هم در تنظیم و هم در تطبیق با شرایط جدید برای کُنش‌گران مختلف، بسیار گران تمام می‌شود و غیرقابل جبران است.

رییس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و مطالعات رسانه همچنین با هشدار در مورد طرح موسوم به صیانت در مجلس گفت: هیچ کسی مخالف قانون گذاری و حکمرانی در فضای ول مجازی نیست اما نباید با اقدامات نسجیده و غیرقابل اجرا، منافع ملی و نظام را با چالش مواجه کرد.

برچسب‌ها اسلام هراسی مشهد جنگ شناختی مقام معظم رهبری اکبر نصراللهی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اسلام هراسی مشهد جنگ شناختی اسلام هراسی مشهد جنگ شناختی مقام معظم رهبری اکبر نصراللهی رییس دانشکده علوم اجتماعی ارتباطات و مطالعات رسانه تکنولوژی های ارتباطی آرایش جدید رسانه ای تکنولوژی ها جنگ شناختی جمعی شخصی رسانه ها جنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۰۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام پر از طعنه و تذکر سپاهان به کمیته انضباطی

آفتاب‌‌نیوز :

باشگاه سپاهان در واکنشی تازه به حواشی اخیر پیرامون این باشگاه و توهین هواداری که به این باشگاه نسبت داده شده و پس از حکم کمیته انضباطی، متن گلایه‌آمیزی را در سایت رسمی خود منتشر کرد.

در متن منتشره از سوی روابط عمومی باشگاه سپاهان آمده است:

باشگاه با عنایت به تاکید وزیر محترم ورزش مبنی بر برخورد با حرمت‌شکنی رخ داده در ورزشگاه آزادی، و عزم کمیته محترم انضباطی فدراسیون فوتبال که در رسیدگی به پرونده هوادار خاطی سپاهان آن‌هم با سرعتی مثال‌زدنی و بدون احضار فرد خاطی تجلی پیدا کرد، انتظار می‌رود کمیته محترم انضباطی برخلاف روال گذشته و با همین جدیت و سرعت اخیر، نسبت به موارد ذیل نیز عمل کرده و دستورات قضایی لازم را صادر نماید تا علاوه بر بازنمایی جایگاه خود به عنوان رکن عدالت قضایی و دوری از اتهام یکسونگری و جانبداری، حضور ایمن و سالم بانوان در ورزشگاه‌ها را تداوم ببخشد:

برخورد با فحاشی منظم و هماهنگ ۳۰هزار نفره هواداران پرسپولیس علیه باشگاه و بازیکنان سپاهان آن هم درحضور بانوان و کودکان که از دو ساعت قبل از بازی تا نیم ساعت بعد از بازی به‌صورت علی‌الدوام انجام شده است. همچنین لازم است فارغ از هر رنگی با لیدر یا لیدر‌هایی که مطالب تحریک‌کننده و تهدیدآمیزی علیه هواداران سایر تیم‌ها منتشر کرده و می‌کنند برخورد جدی صورت گیرد چرا که قطعا آسیب رفتار این افراد کمتر از آن هوادار منتسب به سپاهان نیست؛ که برخورد پندآموز با آن‌ها مصداق حی علی خیر العمل برای رکن قضایی فدراسیون است.

شناسایی و برخورد با لیدر‌ها و سرلیدر‌های باشگاه پرسپولیس خصوصا در قسمت بانوان، که فحاشی جمعی بی‌سابقه‌ای را همراه با رکیک‌ترین الفاظ از جایگاه هواداران بانوی تیم پرسپولیس بر علیه هواداران و بازیکنان تیم سپاهان رقم زدند. هرگونه سهل‌انگاری در این خصوص منجر به تسری این حرکات و رفتار شنیع در دیگر استادیوم‌ها خواهد شد که مسئولیت اولیه آن بر عهده رکن قضایی فدراسیون فوتبال خواهد بود.
رسیدگی به کوتاهی مسئولان برگزاری مسابقه درخصوص مکان‌یابی جایگاه هواداران میزبان در طبقه فوقانی که زمینه‌ساز برخی از اتفاقات ناگوار این بازی شد.

یادآور می‌شود همین موضوع دلیل اصلی حادثه جراحت و آسیب سرباز احمدی و حوادثی از این دست در اصفهان، تهران و سایر شهر‌ها بوده که متأسفانه همیشه در هیاهوی رسانه‌ای و عدم ریشه‌یابی دقیق رکن قضایی فدراسیون، از آن غفلت شده است.

برخورد مناسب با خبرنگار و رسانه منتشرکننده سخنان فرد خاطی منتسب به هواداران سپاهان که با اقدام شنیع و فرصت‌طلبانه خود، موجب خدشه‌دار شدن احساسات عمومی گردید؛ حرکت این خبرنگار و رسانه کمتر از تخلف هوادار متخلف سپاهان نبوده است. قابل توجه این‌که متاسفانه علی‌رغم هشدار‌های متعدد قبلی در حال حاضر هیچ قانون و مقرره‌ای در خصوص فعالیت رسانه‌ها در حوزه ورزش و خصوصا فوتبال ما وجود ندارد. حال آن‌که به عنوان مثال در مسابقات آسیایی، مقررات کاملا روشنی حتی درخصوص استقرار عکاسان و خبرنگاران در زمین مسابقه موجود است. بدیهی است هر رسانه‌ای می‌تواند با تک‌تک هواداران منتسب به باشگاه‌های مختلف مصاحبه کند و احتمالا محتوایی نامناسب را درخلال چنین مصاحبه‌هایی تولید و بازنشر کند. آیا چنین رفتاری و تولید چنین محتوا‌هایی امنیت روانی جامعه را به خطر نخواهد انداخت؟! اگر با رفتار این رسانه برخورد نشود به‌زودی شاهد چنین رفتاری در سایر ورزشگاه‌ها هم خواهیم بود.

در این میان نقش کمیته انضباطی فدراسیون و سایر ارکان قضایی فدراسیون نقشی خطیر و قابل توجه است و امید است عزیزان بتوانند همین سرعت عمل را در سایر موارد نیز داشته باشند.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • مهلت تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور تمدید شد
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • نگاهی به پدیدهٔ جدید اجتماعی: بِلایند دِیت یا ملاقات کور/ میل سوزان به تجمل خواهی بیمارگونه
  • درخواست رسمی استقلال خوزستان برای تغییر داور بازی با سپاهان
  • پیام پر از طعنه و تذکر سپاهان به کمیته انضباطی
  • وقتی هم‌میهن اجازه ندارد مستقل از رسانه‌های MI۶ و موساد باشد
  • (عکس) ژیلا صادقی با این تیپ خفن در خارج سوژه شبکه‌های اجتماعی شد